Iskanje mesta puščanja vode


Vidno namočena stena. Brez dodatnega izsuševanja bo stena še dolgo ostala vlažna in bo postala idealno gojišče za plesen.
S termografskim pregledom lahko hitro in natančno določimo mesto okvare. Pregled je neinvaziven kar vam prihrani čas in denar.

Puščanje sanitarne vode, razvoda centralnega ali talnega ogrevanja, odtokov ali vdor meteorne vode povzroči navlaženost tal in sten.

V vlažnih zidovih je plesen prisotna že dolgo pred tem, ko jo dejansko tudi  opazimo. Plesen je zdravju škodljiva in lahko povzroči različne alergije.
Močno navlažen zid je na termogramu jasno viden, medtem ko na običajni fotografiji ni videti nobenih posebnosti.

S termografijo lahko hitro odkrijemo kje pušča cev in vam tako prihranimo zamudno in drago prekopavanje.Kontrola delovanja in temperaturne porazdelitve klasičnega ali električnega talnega ali stenskega ogrevanja je s termografskim pregledom zelo učinkovita.
S termografijo je mogoče natančno določiti lego cevi. Iskanje mesta puščanja še nikoli ni bilo enostavnejše in cenejše. Vrtanje v estrih na slepo običajno pomeni poškodbo cevi, namočen estrih in velike stroške za popravilo in izsuševanje.